Július 5-én szerdán, idén immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az MMK Tűzvédelmi Tagozata és a TMKE közös szervezésében a Tűzesetek vizsgálata, tapasztalatai konferencia. A konferenciára meghívást kaptam, hogy bár tűzviuzsgáló nem vagyok és ilyen jellegű tapasztalataim sincsenek, de az elmúlt években a kórházak tervezésével kapcsolatosan felhalmozott jelentős mennyiségű valós kórházi szakirodalom alapján a kórházakban történt valós tűzesetekből tartsak előadást.

Az előadás során számos megtörtént eset részletes feldolgozásával foglalkoztam, kitérve a keletkezés okára, az épület általános tűzvédelmi helyzetével kapcsolatos körülményekre (pl. épület kora, aktív-passzív tűzvédelmi rendszerek megléte, állapota, illetve a személyzet létszáma, kiképzésének szintje, eszközkészlete, stb.).

Az előadás záróblokkjában a kórházakra jellemző egyedi tűzeseti formával, a műtőkben keletkező tüzekkel foglalkoztam.

Kösznöm a szervezőknek a megtisztelő felkérést, örömmel készítettem az előadást és hallgattam a tűzvizsgáló kollégák előadásait a helyszínen. Remélem jövőre is részt vehetek a sorban a nyolcadik konferencián.

Az előadás teljes anyaga letölthető a honlap “Letöltések” menüpontjából.

Jankus Bence, ügyvezető