2023. március 30-án a Rockwool 19. alkalommal rendezte meg passzív tűzvédelmi napját a Construma kiállítás keretein belül. A konferencia a Mérnökkamara által elismert kreditpontos továbbképzésként valósult meg, az előadók között képviseltette magát a két Kamara tűzvédelmi tagozata, a TSZVSZ valamint a TMKE is.

Az idei konferencia témája az ipari és tárolási rendeltetésű épületek tűzvédelmi megoldásai voltak. A Rockwool felkérésére a témához igazodva a tűzgátló lezárásokról és azoknak az ipari és tárolási – jellemzően csarnokszerkezetű – épületekben releváns tervezési szempontjairól, a szabványos háttér szerint érvényes alapszerkezetekről tartottam előadást.

A lezársok szabályos tervezéséhez elengedhetetlen, hogy a gyártásukra és vizsgálataikra szolgáló harmonizált európai szabványokat megfelelően ismerjük. Az előadás során lezáráscsoportonként összefoglaltam az egyes szerkezetekre vonatkozó szabványokat, majd bemutattam azokat a szempontokat, amikre kiemelten figyelni kell az egyes lezárások tervezése során. Az előadás így alapszintű tervezési segédletként is szolgálhat azok részére, akik még csak most kezdenek belemerülni ebbe a területbe.

A konferencián tartott előadás teljes terjedelmében megtaláható letölthető a “Letöltések” menüpont alatt.

Jankus Bence, ügyvezető