Burning Mustang
Hotel Pancho
Hotel Pancho
Hotel Pancho

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia legújabb épülete az eredeti, Makovecz Imre által megtervemtett formavilágot követve valósult meg a Váli völgyben.

A projekt során tűzvédelmi tanácsadási szolgáltatást nyújtottunk a generáltervezőnek és a felelős építésügyi tűzvédelmi tervezőnek.

Annak érdekében, hogy a homlokzati tűzterjedési határérték minősítéssel nem rendelkező faanyagú homlokzat megvalósításra kerülhessen, hő- és füstterjedési szimulációkat végeztünk, ami során olyan sikeresen optimalizáltuk az sprinkler oltóberendezés működését, hogy még közvetlenül a homlokzati üvegezések mellett keletkező tűz esetén is igazolható volt, hogy hőerősített üvegek beépítésével még az üvegezés sem törik ki, a tűz tehát ki sem jut a homlokzatra.

A használatbavételi engedély során a kivitelező keresett meg minket a használatbavételi folyamat katasztrófavédelmi oldalának menedzselésével. Ennek részeként tételes hibalistát készítettünk a megvalósult állapotról, majd annak javításait és végig ellenőriztük. Összeállítottuk a használatbavételi engedélyhez szükséges katasztrófavédelmi hozzájárulás megszerzéséhez a kivitelezői dokumentációt és elvégeztük a szükséges egyeztetéseket, a bejárásokon pedig elláttuk a kivitelező szakmai képviseletét.

Az épület honlapja itt érhető el: Hotel Pancho

A hő- és füstterjedési szimulációkért és a használatbavételi folyamat támogatásáért felelős tűzvédemi tervező a Takács-Tetra Kft.